ممنوعیت مطلق فروش اینترنتی دارو-راهبرد معاصر
منع شرکت پذیرفته شدگان دکتری در کنکور رفع شد وزیر بهداشت: قرار است فرمول اضافه کاری پرستاران بهتر شود اعلام مبلغ جدید حقوق بازنشستگان با همسان‌سازی | حداقلی‌بگیران هم شامل افزایش حقوق شدند تهرانی‌ها منتظر بارش برف باشند | کاهش دما و بارش برف تیراندازی در مدرسه | اصابت گلوله به سر یک دانش‌آموز قائمشهری ۱۱ راه برای معلم شدن بدون کنکور | این افراد بدون آزمون به دانشگاه فرهنگیان می‌روند بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان کلید خورد | رتبه‌بندی شامل کادر اداری هم می‌شود؟ زیباترین خفاش جهان انتخاب شد رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم به‌کارگیری اتباع خارجی کار دست رستوران بین راهی داد آزار پرنده در حال انقراض در سواحل جنوبی توسط چند ماهیگیر + ویدئو توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت

ممنوعیت مطلق فروش اینترنتی دارو

مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور اعلام کرد: فروش اینترنتی دارو مطلقا ممنوع است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر فربد رهنما مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص فروش دارو اظهار کرد: از سال ۱۳۳۴ بر اساس قانون امور پزشکی و مقررات داروی آشامیدنی، آرایشی بهداشتی، مقرر شد که تنها در صورتی دارو به فروش برسد که وزارت بهداشت، صلاحیت مسئول فنی را به عنوان یک داروساز، تایید کرده باشد. در تمام این سال‌ها این قانون خدشه ناپذیر رعایت شد، ولی در سال‌های گذشته با توجه به رشد و گسترش فضای مجازی ما شاهد این مورد بوده ایم که دارو‌ها در فضای مجازی و بدون نظارت به فروش می‌رسد.

رهنما ادامه داد: طی سالیان اخیر، قوانین و دستورالعمل‌هایی ایجاد شده که برای جلوگیری از فروش غیرقانونی دارو طراحی شده اند و به ضابطه‌مند شدن این امر مهم کمک می‌کنند. فهرست اقلام دارویی کشور کاملا مشخص است و نکته حائز اهمیت این است که مکمل‌هایی مثل قرص‌های مولتی ویتامین هم بر اساس اصلاحیه قانونی، دارو محسوب می‌شوند.

رهنما در مورد فروش اینترنتی دارو اظهار کرد: چند سال قبل سازمان غذا و دارو دستورالعملی را تدوین کرد که طبق آن داروخانه‌هایی که پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت دریافت کرده اند و مسئولان آن داروخانه افرادی هستند که پروانه مسئول فنی برایشان صادر شده می توانند با رعایت جزئیات فروش اینترنتی که به آن‌ها ابلاغ شده به صورت اینترنتی هم فعالیت داشته باشند.

رهنما بیان کرد: طبق اعلام و تصویب سازمان غذا و دارو تنها در شرایطی می‌توان کالا‌های سلامت محور را از طریق فروش اینترنتی در اختیار مردم قرار داد که مصوبه غذا و دارو اعمال شده باشد.

او بیان کرد: هر داروخانه‌ای که مجوز بهره برداری از وزارت بهداشت دریافت کرده است اجازه دارد سایت اینترنتی تاسیس کنند و اقلام غیر دارویی را در آن به فروش برساند این یعنی از نظر وزارت بهداشت حتی در شرایطی که یک داروخانه مجوز دارد و با حضور مسئولان فنی تایید شده وجود داشته باشند باز هم فروش دارو نباید به صورت اینترنتی انجام شود.

او گفت: در حال حاضر ما با یک معضل بزرگ مواجه هستیم آن هم این است که در اینستاگرام و فضا‌های مجازی مواد دارویی زیادی به فروش می رسد حتی مواردی که ممکن است از نظر سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، دارو حساب شود، اما مردم آن را دارو ندانند مثل بعضی از نوشیدنی‌ها و مواد بهداشتی و خوراکی‌هایی که خاصیت دارویی دارند نیز جزو موارد ممنوعه فروش اینترنتی هستند، اما متأسفانه این گستردگی به حدی است که حتی دارو‌هایی که موارد سوء مصرف دارند نیز به صورت اینترنتی به فروش می‌رسند.

مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: متاسفانه بعضی از دارو‌های مهم حتی بدون نسخه از طریق فضای مجازی به راحتی در اختیار مردم قرار می‌گیرند و چنین توزیعی کاملا ممنوع است و سلامت هموطنان را به خطر می‌اندازد و از نظر ما بسیار خطرناک است و همه دستگاه‌ها از جمله سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تا دادگستری کشور و حتی دادسرا‌های تخصصی جرایم پزشکی باید وارد شوند و نظارت مستقیم و مسئله داشته باشند و مانع توزیع دارو در فضای مجازی شوند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار